Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Misslyckad omplantering av avocado

Hej!
Även om Ditt ämne verkar vara mer åt trädgårdsväxthållet så har jag sett svar om avocadoplantor förut från Dig. Så jag prövar, i min förtvivlan över min mer än tio år gamla avocadoplanta, 2 meter hög. Tänkte vara snäll mot den och plantera om - i den självvattnande kruka den haft ändå sen detta sekelsbörjan var det i princip bara rötter. Hade ingen större kruka att tillgå, så för att rymma ny fräsch jord tog jag bort en hel del av de gamla rötterna - som jag brukar göra med andra växter - och satte tillbaka den. Som väntat såg den lessen ut första dygnen, men sen tog den sig! För att sen åter i princip säcka ihop, och förklaringen var troligen att jag glömde vattna i tid efter den första stora dosen vid omplanteringen. Nu är den verkligen lessen, flertalet blad hänger och många är bruna och vissna och jag antar att rotsystemet fått sig en ordentlig knäck. Är förstås rädd att jag har dödat den helt - men jag undrar om det finns någon "första hjälpen" som man kan ge den?

Tack på förhand!
/Ann

Odla Svarar: 

Minska bladmassan, alltså ta bort de bruna och vissna så att den inte behöver försörja så mycket blad med mindre antal rötter. Duscha plantan flitigt, ev. dra en plastpåse med lufthål över kronan om det går och låt den vara på några dagar. Hoppas att din sjukling klarar sig då och piggnar till sig snart.

Sylvia