Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Misskött vinranka

Jag har läst det som redan finns skrivet om beskärning av vinrankor men vill ändå ställa en egen fråga. Jag har en vinranka som stått ute i dåligt läge i ca 4 år. I våras flyttade jag den till ett litet växthus (planterad utanför men lett in rankorna). Jag har tidigare inte gjort så mycket mer än delat den i två huvudgrenar utgående från huvudstammen, ca 1,50 meter långa. På dessa växter det nu små grenar med 4-6 bladpar. Hur ska jag beskära i fortsättningen? Skulle vara roligt att se några vindruvor på den så småningom. Vet tyvärr inte vilken sort det är.

Lena

Odla Svarar: 

Har du läst denna: http://www.odla.nu/bar/vindruvor.shtml

Där beskrivs exakt hur du klipper vidare på en sådan tudelad planta! All beskärning på vin ska göras före jul, då den blöder om man klipper på våren.

Sommarbeskärning (pincering) på de nya grenarna görs allt eftersom det behövs.

Sylvia