Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Minipetunia

Hej Sylvia
Jag vill gärna spara min fina 3-färgs-petunia. Går den att övervintra i ett inglasat uterum, som inte är isolerat?

Hur gör jag?

Tacksam för svar
Vera

Odla Svarar: 

Tyvärr tål den inte våra vintrar om det blir en "riktig" vinter, alltså. Men blir det en sådan där grådisig plusgraders-vinter som varit de senaste åren, så är chansen god att den klarar sig.

Du kan flytta in den i uterummet nu och så kan du göra så på olika sätt:

- Klä hela uterummet eller en del av det med bubbelplast så att det blir isolerat, även golvet! Ha en liten frostvakt påkopplad därinne, dvs. ett litet element för några hundra som startar om den förinstallerade temperaturen underskrids. 5 grader räcker. Akta så elementet inte sitter fast i plasten, bara, utan har fritt omkring sig.

- Klä bara själva krukan med växterna med säckväv + bubbelplast när det hotar bli minusgrader. Plasten behöver lättas till om det blir plusgrader igen, så att inte växten möglar. Sedan beror det på hur pass kallt det blir om den klarar sig...

- Ha en passning på växten: om frost hotar, var beredd att ta in den i ett förråd e.d. som håller några plusgrader under den kalla perioden.

Och så vattnar du då och då under vintern när det är plusgrader.

Lycka till!
Sylvia