Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Miniörtsamling

Hej.
Fick en miniörtsamling och har satt fröna att gro. Det har kommit upp. Jag har haft plastpåsar över krukorna för att skapa växthuseffekt och nu undrar jag när jag ska ta bort plastpåsarna? Hur mycket ska ha kommit upp? Hur höga ska örterna vara?

Vore väldigt tacksam för svar!

Mvh Kristin

Odla Svarar: 

Hej!
Det här är faktiskt inte helt lätt att svara på, eftersom jag inte sett plantorna i verkligheten, och jag vill ju att de ska klara sig. I alla fall: När de blivit några centimeter stora kan du pröva med att ta bort plastpåsarna, i alla fall en stund på dagen. Gå försiktigt fram och håll koll hela tiden. Vi brukar säga att de ska vara så stora så att de är i "hanterbar storlek". Är du riktigt försiktig tar du bort plastpåsarna bara på några stycken, och kollar om de klarar sig. Det är alltid bra att ha flera exemplar av samma sort har vi erfarit genom åren.

Hälsningar
Håkan Pettersson, Etelhems Örtagård, Gotland