Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mininäckros

Hej!
Jag bor i Skåne och har en balkong i söderläge. Jag skulle gärna vilja ha en näckros i någon slags tunna där. Tror du att det fungerar och kan du i såna fall rekommendera några sorter och vad brukar de ungefär kosta? Är det något man ska tänka på när man har en näckros i ett sådant litet utrymme?

Många frågor...

Tack på förhand!
Rebecka

Odla Svarar: 

Ja, det brukar gå bra att ha en tunna med vatten och en näckros i den. Priser osv. beror ju på vilken sort man väljer, så jag tycker att du tar en titt lite senare i vår på en större träsgårdscentra, t.ex. Petab i Rydebäck som brukar ha sådana.

I Skåne klarar sig de vanligare sorterna ute året om, men det finns känsliga sorter från södra Europa som kanske måste tas in. Fråga där du köper den!

Näckroslera, gödsel och annat man behöver brukar finnas i samma ställe.

Sylvia