Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Minikiwi Oskar räcker inte till

Hej!
Jag har i flera år haft flera plantor av Anna och Paula som är stora och starka och ger gott om frukt. Men varje vår tvingas jag köpa en ny Oskar eftersom de alla antingen dör, eller är mycket veka och har en senare och ynkligare blomning än honplantorna. Så i sista minut åker jag och köper en ny, blommande Oskar (som alltså blir lika svag som sina föregångare när nästa vår kommer). Alla står tillsammans i samma jord med Oskar i mitten i humusrik, djupgrävd jord, i zon 1, skyddat och varmt läge. Honorna mår som sagt jättebra, men vad är bekymret med Oskar? Finns det någon annan hane än Oskar jag kan försöka med?

Torun

Odla Svarar: 

Actinidia arguta 'Tage' kan du pröva. Kanske är den kraftigare än 'Oskar', men jag har inte prövat själv. Men skippa inte helt 'Oskar', som brukar fungera för det mesta!

Sedan kan du ju pröva med själva kameleontbusken också (Actinidia kolomikta), den är av hanklon. Får vackra rosa/vita/gröna blad och är mycket dekorativ. Kräver dock några år på sig att behaga börja blomma.

Sylvia