Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mina tujor har gått av

Maja

Hej Förra våren så planterade vi en tuja häck. Den tog sig bra under sommaren. Nu har nästa alla gått av under de tunga snötäcke som har packats av plogen som har lämpat av snö på våran häck.

Jag har läst att men inte skulle kapa dom något under första året. Nu har dom blivit knäckta visserligen inte ända ner men ungefär i mitten.

Dom hade hunnit bli ca 150 cm innan vintern. Kommer dom att ta sig?

Maja

Odla Svarar: 

Man skulle inte kapa dem innan de hade nått den önskade höjden. Men nu har den ändå blivit kapad så det gäller att göra det bästa av det. Välj den av de översta grenarna som är kraftigast eller står mest upprätt och låt den bilda en ny "topp". Försök rikta den uppåt genom att binda den i en stödkäpp. Sedan gäller att under de kommande åren försöka klippa häcken så att den ändå blir så snygg som möjligt.

Sylvia