Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mina övervintrade pelargoner

Hej,
har ca 10 st pelargoner som står i mitt uterum i en temperatur på ca 5-10 grader, de har växt sig stora och trots att de endast fått vatten 1 gång i månaden. De blommar för fullt och har fått ludna sametsblad. När och hur mycket skall jag klippa ner dem (de är ca 50 cm höga) och är mina blommor konstiga som beter sig så här?

Bittan

Odla Svarar: 

Nej, dina blommor är inte konstiga, de har anpassat sig till det varmare klimatet = lagom vintervarmt + ljust. Det är ju så man har dem i sydligare nejder.

Man klipper ner dem på våren så att det blir jämn och vacker planta, man behöver inte klippa ner så mycket som man gjorde när man förvarade dem i förrådet förr. Om de nu är ca 50 cm så kanske hälften räcker, titta och bedöm själv.

Byt jord, klipp ner och använd det bortklippta som sticklingar i slutet på februari - början på mars.

Sylvia