Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Min Rhododendron dör...

Hej Sylvia
Vi planterade en rhododendron för 2 år sedan, och naturligtvis använde vi rhododendronjord. Har förbättrat jorden med både ny jord och näring för spec. rhododendron. Nu har vi märkt att den blommar men har blivit allt glesare och bladen har inte öppnat sig utan ser ut som dom gjorde i vintras. Flera grenar har torkat och trillat av.

Vad tycker du att vi ska göra? Ska vi plantera om den på andra sidan trädgården där det är hel sol från 12 till kvällen. Nu har den halvskuggit läge.

Sehri

Odla svarar:

Ni bör ha kvar den i halvskuggan, mycket bättre än full sol! Och ni har väl inte mycket väldränerad sandjord under rhododendronjorden? Eller byggskräp och stenar e.d. under marken som gör den extra väldränerad?

Tyvärr låter det här också som om det var problem med torka. Kanske har den drabbats av den s.k. tjältorkan under vårvintern: marken har varit frusen medan solen har gassat på, då kan den inte ersätta det vattnet som avdunstar via bladen genom att suga upp nytt vatten med rötterna.

Den kan ju hämta sig så småningom men det är inte helt säkert. Man kan pröva att klippa bort de torra grenarna ner till frisk ved. Fortsätt att vattna sedan om det inte regnar. Det kan händ att den kommer med nya skott så småningom.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB