Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Min Rhododendron dör...

Hej Sylvia
Vi planterade en rhododendron för 2 år sedan, och naturligtvis använde vi rhododendronjord. Har förbättrat jorden med både ny jord och näring för spec. rhododendron. Nu har vi märkt att den blommar men har blivit allt glesare och bladen har inte öppnat sig utan ser ut som dom gjorde i vintras. Flera grenar har torkat och trillat av.

Vad tycker du att vi ska göra? Ska vi plantera om den på andra sidan trädgården där det är hel sol från 12 till kvällen. Nu har den halvskuggit läge.

Sehri

Odla Svarar: 

Ni bör ha kvar den i halvskuggan, mycket bättre än full sol! Och ni har väl inte mycket väldränerad sandjord under rhododendronjorden? Eller byggskräp och stenar e.d. under marken som gör den extra väldränerad?

Tyvärr låter det här också som om det var problem med torka. Kanske har den drabbats av den s.k. tjältorkan under vårvintern: marken har varit frusen medan solen har gassat på, då kan den inte ersätta det vattnet som avdunstar via bladen genom att suga upp nytt vatten med rötterna.

Den kan ju hämta sig så småningom men det är inte helt säkert. Man kan pröva att klippa bort de torra grenarna ner till frisk ved. Fortsätt att vattna sedan om det inte regnar. Det kan händ att den kommer med nya skott så småningom.

Sylvia