Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Min Phalaenopsis dör

Hej Sylvia!
Jag har just köpt min första Phalaenopsis och jag har nog misslyckats katastrofalt. Har läst in mig på blomman men inget har gett resultat.

Blommans nedre blad känns torra, har läst att de ska kännas lite mjuka nästan vattenfyllda, och blommans blommor hänger. Är det en viloperiod på gång? Är vattning en gång i veckan för lite? Jag har aldrig gett den gödning, behöver den det?

Tack så jättemycket för hjälpen!
Mvh Camilla

Odla Svarar: 

Det låter snarare som förfrysningsskada. Den kanske fick kyla på väg hem? Sådana här exotiska skönheter tål inte temperaturer under sådär 10 grader, så det gäller att packa väl. Och den ska ha vatten först när jordytan börjar bli torr, så vattna inte för mycket. Kolla särskilt att det inte står vatten i ytterkrukan, då ruttnar rötterna. Den behöver inte gödslas under vintern.

Sylvia