Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Min kära Clivia

Jag har en gammal Clivia som jag fått av min bror och den har blommat så fint nu i januari. Nu har det kommit någon vit, kornig massa på bladen och nere vid roten. Vad kan det vara och hur behandlar jag det. Har nog vattnat lite för mycket och den står nog för varmt. Har ingen annan stans att ställa den.

Karin

Odla Svarar: 

Det verkar vara salt, alltså du vattnar för mycket. Låt den torka upp mellan vattningarna.

Men ta för säkerhets skull ett förstoringsglas och kolla så det inte är ullöss, alltså små djur som sitter under en ulliknande "päls". Då hjälper det om du tvättar bort dom med en tops med såpsprit och sedan stoppar några Provado-pinnar i jorden.

Sylvia