Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Måste häggmispel beskäras

Jag har nyligen (aug) planterat en häggmispelhäck som är tänkt att vara friväxande. Plantorna är ca 150 cm och av typen "spicata". Jag blev rekommenderad den sorten eftersom de skjuter nya rotskott och inte blir så kala nertill som de andra sorterna. Stämmer det? De är helt kala nertill just nu. Kommer den bli tät nertill även utan beskärning? Om jag måste beskära den, när ska jag då göra det och hur mycket?

Kristina

Odla Svarar: 

Det är bra om du klipper ner den något eftersom du vill ha en tät häck. Om de är helt raka spön så kan du klippa ner till 30-50 cm, om det finns redan förgreningar, kan du klippa ovanför de lägst placerade. Då blir den inte helt jämnhög, men du skulle ju ha den friväxande. Du kan klippa på vårvintern. Om buskarna däremot har gott om plats, så utvecklas de bra ändå även utan beskärning.

Sylvia