Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Massor av äpplen

Hej!
Vi har ett inte så gammalt äppelträd med massor av äpplen varje år. Problemet är att jag har aldrig hittat ett endaste äpple där det inte varit en mask i. Vad kan jag göra för att slippa detta i år? Gärna något miljövänligt alternativ.

Katja

Odla Svarar: 

Det är förmodligen rönnbärsmalens larver som äter upp dem. Det finns pappersfällor med feromoner att köpa på våren i de flesta plantskolorna. Man hänger upp sådana i äppelträdet och det kan hjälpa till en viss mån, man börjar med det strax innan trädet blommar. Prata med din plantskola!

Ett annat sätt kan vara att plantera rönnar i närheten som fångsträd. Det är ju egentligen rönn som är värdväxt för dessa malar, men hittar de inga rönnar så duger äpple bra... och man kan ju kombinera metoderna.

Sylvia