Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Massakerad ros

Hej,
jag har alldeles för "hjälpsamma" grannar som varit och klippt vår gräsmatta utan lov när vi varit borta ett tag. De har farit fram som jehun och klippt ner ALLT. Inklusive min älskade ros. Min fråga är vad jag kan göra för att rädda den. Den är alltså överkörd med en gräsklippare så det är bara ca 5cm långa pinnar som sticker upp ur jorden. Går den att rädda tror du?

Vet inte vad det är för sort mer än att den är en vit buskros. Blommar tidigt på sommaren.

Är oerhört tacksam om du kan komma med tips på dess räddning.
/Ledsen

Odla Svarar: 

Låter som en Rosa pimpinellifolia, ev. den dubbla 'Plena', även kallad Finlands vita ros.

Det är nog ingen fara, den blev ju barberat men sådana rosor är väldigt livskraftiga och kommer åter från roten, de växer nämligen på egen rot. Så det är nog ingen fara. Man måste till och med ibland klippa ner de äldsta grenarna för att den ska skjuta nya friska skott, så detta har grannarna gjort med besked nu! :-)

Sylvia