Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Maskar/larver

Jag har nyligen planterat en stickling på en Huernia och den såg lite konstig ut (tappade färgen) så jag lyfte upp för att inspektera och precis på bryt/snittytan krälade det maskar/larver-MYCKET små och verkade äta av den (de var mycket spralliga och åliga om jag råkade röra dem). Vad kan detta vara? Har inte blivit vattnad ännu då den är nyplanterad och jag väntar att den skall "ta sig". Jordblandningen var grov sand, vermeculit, perlit och ekologisk jord.

Vet du kanske vad detta är?

Mvh: Annica

Odla Svarar: 

Det låter som någon sorts rotnematoder. Inuti stjälken kanske det sitter fullbildade nematodhonor, de är bara millimeterstora.De sprids med angripen växtmaterial, så kolla även moderväxten! Bästa sättet vore att upphetta växten, t.ex. varmvattenbehandla den, men man måste vara försiktig så att inte även växten dör. Vattnet får inte vara varmare än ca 55 grader.

Använd också Provado-pinnar i jorden så att om det inte är nematoder utan andra maskar så dör även dessa.

Sylvia