Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mask i mina Rabarber

Hej.
Jag undrar vad jag kan göra för att slippa mask i mina fina rabarber. Första månaden efter det att rabarbern har vuxit upp och till sig är helt besvärsfri. Senare bli det små glasklara droppar som rinner på stjälken och stelnar. Nästan som kåda. Har haft problemet i många år och frågat så fort jag träffat någon som kunde tänkas ge mig svaret på "gåtan", för en gåta är det för mig och de jag frågat.

EN liten vit larv kan finnas i de rabarber som har denna stelnade rinning...

Med vänlig hälsning.
Britt Dahlberg

Odla Svarar: 

Du har stjälkfly i dina rabarber. Det gäller att bryta dess reproduktion och det görs enklast genom att alla angripna stjälkar tas bort och förstörs. På så sätt blir det inga nya insekter som lägger ägg och så småningom har du utrotat dina odjur.

Göran