Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Marktäckning med backtimjam

Hej,
Vi har en solig slänt som vi vill plantera snabbväxande marktäckare på för att minimera ogräs eftersom det är svårt att komma till och rensa. Vi har lagt ut ogräsfri matjord i slänten och skall nu i vår plantera bl.a. några buskar och marktäckare. Vi bor på Tjörn och slänten är mycket skyddad för vind, den är väldränerad och ganska solig.

Jag vill gärna ha backtimjan, men undrar hur lång tid det tar innan det blir täckande mattor? Kan jag fröså direkt på den bara jorden? Är det bättre att sätta plantor?

Skall vi täcka jorden med täckbark till dess växterna "vuxit till sig"?

Hoppas på svar!
Gunilla

Odla Svarar: 

Om du vill ha en snabb täckning och slänten inte är så stor, så kanske du kan beställa färdiga örtmattor att rulla ut, precis som man rullar ut gräs. Annars är faran att ogräsfrö hinner gro där innan timjanen har hunnit etablera sig. Sådana säljs bl.a. av VecTec, http://www.sedum.se/ så du kan ringa och fråga.

Men visst kan du både så eller plantera färdiga plantor på våren, beredd dig dock att rensa tills det hela har hunnit etablera sig.

Sylvia