Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Marktäckare under Ek

Hej,
jag har problem med att marken under en ek är helt förstörd. Beror det på att rötterna tar allt vatten eller är det sådant som faller från trädet som förstör marken (gräset)? Har du något tips på annan marktäckare än gräs som kanske kan klara sig under trädet?

/Carole

Odla Svarar: 

En stor ek ger dels total skugga och dels suger den upp allt vatten. Det är knappt att gräs klarar sig där. Du kan försöka med olika marktäckare och se om någon klarar av skuggan. Vintergröna till exempel. Det som faller ner och är kladdigt är sockerlösning och stimulerar bakterier i jorden så att näring frigörs till eken. Ett slags symbios.

Göran