Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Marktäckare

Hej
Vår tomt är kuperad och det är en del berg på den. I ett hörn finns en gammal komposthög och övervuxen odlingslott sedan förra ägaren. Vi har åtgärdat resten av trädgården, men detta hörn har vi prioriterat bort. Jag känner att det är dags att ta tag i detta nu.

Just nu växer det högt, glest gräs på delar av platsen. På  komposthögen växer allehanda ogräs:-) Jag skulle vilja snygga till området och funderar på marktäckare. Gräs är inget alternativ eftersom man inte kommer åt med gräsklipparen utan att lyfta ner den från berget (ca 1 meter högt). Marktäckaren skall i så fall täcka ca 10 m2 (tror jag). Hälften av ytan är oftast skuggig, resten är solig. Har du något tips?

Nora

Odla Svarar: 

Vad sägs om biokovonäva? Kolla här: http://www.vegtech.se/mark_perennmatta2006.htm

Om du vill, kan du plantera några rosa cover-rosor i mattan som omväxling också, på den soliga biten. Men det gäller att först få bort ev. fleråriga ogräs och gräsrötter, så börja med det.

Sylvia