Marktäckande perenn - frö

Phia

Jag söker marktäckande perenn i frö för att odla och sätta i ett område som är relativt soligt och stenigt. Syftet är att slippa klippa gräs och att kväva ogräset som växer. Vad skall jag välja för perenn och var hittar jag fröerna?

/Phia

Odla Svarar: 

Hej Phia

Du kan välja fröer av till exempel Lammöron, Thymus, Lavandula, Salvia, Sedum, Scabiosa, Nepeta, Origanum och andra kryddor med mera. Vänd dig till fröleverantörerna för att fråga efter dessa fröer eller kanske köp via Odlas hemsida (Köp & Sälj).

Det går ju snabbare att driva sticklingar och kanske kan du även få tag på det. Du kan annars samla frön och driva upp plantor från växter som växer naturligt på de platser du beskriver om du önskar ett mer naturlikt uttryck. Du måste nog börja med att göra det ogräsfritt på platsen innan du planterar ut dina små plantor. Efter någon - några säsonger blir platsen lättskött och kräver kanske bara lite lätt vårrensning av tillflygande fröogräs som du inte vill ska ta över igen. Låt däremot dina plantor fröa av sig så har du tillslut ett ”självspelande piano”.

Lycka till!

Önskar Karin