Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Marktäckande i slänt

Hej,
jag undrar vad man kan ha för marktäckande växter i en sluttning som jag har. Sluttningen har byggts upp av lerjord, och är c:a 6 meter hög och 25 meter lång. Den ligger i söder läge och har sol hela dagen. Gärna någon som är tålig, och sprider sig bra själv (eftersom ytan är så pass stor. Och inte så hög.

Morgan

Odla Svarar: 

Låter som en perfekt plats för marktäckande rosor eller s.k. cover-rosor.
Inte bara den gamla pålitliga 'The Fairy', utan det har kommit många nya sorter till plantskolorna, åk och kolla. Man kan plantera kryp-enar och stefanandra mellan rosorna om man vill ha variation, slänten är ju så pass lång. Och så kan man peta massor med smålökar mellan för att få blomsterglädje redan på våren.

Sylvia