Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Mango

Jag planterade en mangokärna för några veckor sedan, den har nu tagit fart och växt sig ca 1dm hög och fått några blad längst upp. Hur skall den skötas nu, ska jag fortsätta att ha på plastpåsen eller ska jag ta bort den. Jag vill mest ha allmänna råd på hur man nu sköter den.

Tacksam för svar Isabell

Odla svarar:

Du kan börja med att glänta på plasten något och så allt mer, tills du tar bort den helt. Om växten står i såjord, så skola om till kraftigare blomjord och större kruka. Ha den varmt och ljust men inte i direkt solgass att börja med, senare när den vant sig kan del tåla en hel del sol. Vattna mer under sommaren, låt dem aldrig torka ut, och så gödsla med en vanlig växtnäring.

Exotiska växter som mango tål ju inte kyla, så du får odla den som rumsväxter under den kalla årstiden. Däremot kan du ta ut den under sommaren, men de ska in igen innan kylan sätter in. Vänj den sakta att vara ute när frostrisken är förbi, lite i taget tills den kan stå ute hela sommaren, varmt och ljust. Vattna mer under sommaren, låt dem aldrig torka ut, och så gödsla med en vanlig växtnäring.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB