Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Majs - förvällas före infrysning?

Hej Sylvia

Jag har odlat majs i år. Öppnar jag "skalet" så ser de ut precis som jag vill de ska se ut på tallriken.

Jag har hört att de är mogna när blasten släpper grönsaken men jag tror de är klara nu. Jag fick 2 kolvar/planta och har 8 plantor. Vi är flitiga grillare även på vardagskvällar. Ska de förvällas innan vi äter dem?

Vi brukar äta svenska frusna kolvar med smör och salt och de ska bara puttra i några minuter. Men om jag behöver frysa dem, ska jag förvälla innan frysning?

/Jan

Odla svarar:

Den är klar när kornen är gula och trinda.

Det är samma procedur med egna som med köpta majs, de ska kokas innan. Koka dem också innan ni fryser, sedan kan man plocka fram från frysen och t.ex. grilla.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB