Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Mahoniarost

Hej!
Mina svärföräldrar har en grön växt i sin trädgård som de alltid har kallat för järnek men som de egentligen tror heter Mahonia. I vilket fall som helst så har denna växt fått något skadeangrepp på sig som gör att knopparna blir bruna och skrumpnar ihop. Växten blir brun. Har du någon aning om vad detta kan vara och vad de kan göra åt det?

Vänliga hälsningar Totte

Odla Svarar: 

Om den verkligen är en Mahonia, så kan den drabbas av mahoniarost. Det sitter bruna sporhopar på bladens undersida och på ovansidan syns det rödaktiga fläckar på samma ställen. Det finns inte mycket mer att göra än att plocka bort de angripna bladen i görligaste mån och slänga i soporna, inte i komposten. Ska man köpa nytt, välj Mahonia-sorter med blanka, tjocka blad, de är mer motståndskraftiga än de med tunna blad.

Sylvia