Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Magnoliaskada

Hej igen!
Nu har jag ett alldeles nytt problem, jag kom ut och tittade på min magnolia som i år har blommat för första gången och ser till min förskräckelse att ett djur, antagligen rådjur, har gnagt på stammen. Ganska mycket och jättefult och min fråga är nu: Kan jag göra något för att "laga" magnolian eller kommer den att dö?

Tacksam för svar!
//Emma

Odla Svarar: 

Du kan ju alltid skydda den mot ännu mer gnag genom att göra en häck runt den av finmaskigt kycklingnät. Fäst med rejäla käppar (men akta rötterna!!) ca 20 cm från stammen runtom.

Men annars kan du inte göra så mycket, t.ex. lackbalsam gör saken etter värre. Om den inte är gnagt runtom, så finns det hopp. Snygga till lite på gnagskadan om den ser trasig ut, dvs. ta bort det värsta men skada inte barken mer.

Sylvia