Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Magnolian blommade dåligt

Vår magnolia blommade dåligt i våras (den brukar blomma tidigt). Nu ser jag att den har stora blomknoppar, det yttersta höljet har börjat spricka upp. Samtidigt har bladen på några ställen blivit bruna. Men även där verkar det komma nya gröna bladknoppar. Kommer den att klara av att övervintra nu?

Trädet är inte stort men är planterat av husets tidigare ägare så det är över 15 år. Finns det något man kan göra?

Christel

Odla Svarar: 

Det verkar som om den har blivit störd i sitt årsrytm, kanske av den kalla, sena våren. Så nu försöker den kompensera och har gjort nya knoppar och blad. Inte bra, men det finns tyvärr inte mycket man kan göra, bara låt den hållas.

Ge den extra vinterskydd sedan när det frusit till lite med hjälp av vintertäckning på rötterna med torra löv och granruskor. Du kan också försena vårblomningen något genom att täcka med skuggväv på vårvintern, så att den blommar något senare nästa vår.

Sylvia