Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Magnolia 'Susan'

Hej Sylvia!
Under våren köpte jag en magnolia 'Susan', som jag planterade i en stor kruka, som står på terrassen (södra). Den växer underbart och har fått många blad. Dock nu får den också blommor! Jag trodde att magnolia har blommor bara under våren innan blad kommer, dock min magnolia har blad + blommor (inte så stora som under våren) nu i september. Hur kommer det och är denna situation farligt för att magnolian ev. fryser ihjäl när det blir kallt? Nu står plantan i Örebro, men flyttar snart till Spånga/Stockholm.

Tack för ditt svar.
Bästa hälsningar
Barbara

Odla svarar:

Alla magnolior blommar inte på bar kvist på våren, det gör främst stjärnmagnolian, M. stellata.

Att 'Susan' är sen med blomningen kan bero på att våren var kall och regnig och så är den ju nyköpt och står ju i kruka, så den har förmodligen varit kylbehandlad i plantskolan. Dessutom kanske du bytte till en ny kraftig jord, så den satte igång att växa och det är de nya grenarna som blommar nu.

Du bör ha den i ett skyddat uterum eller liknande över vintern så inte rötterna förfryser. Det bör vara några plusgrader under vintern, för växter i kruka är mycket känsligare mot kyla än om de står i jord. Man kan också bygga en isoleringslåda runt den, man fyller lådan med torra löv, frigolitchip e.d. isolerande material runt krukan och ställen lådan mot en varmt husvägg. Kan också övervintras i källare, garage, sommarstuga e.d. om de håller någon plusgrad under vinter. Vattnas mycket sparsamt under vintern, bara pyttelite under varma perioder, bara så att inte jorden blir snustorr.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB