Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat
Laddar varukorgen
0 kr(0 st)
  • Totalt: 0 kr
Till kassan

Sökresultat för

Produkter

Kategorier

Visa alla resultat

Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Magnolia 'Susan'

Hej Sylvia!
Under våren köpte jag en magnolia 'Susan', som jag planterade i en stor kruka, som står på terrassen (södra). Den växer underbart och har fått många blad. Dock nu får den också blommor! Jag trodde att magnolia har blommor bara under våren innan blad kommer, dock min magnolia har blad + blommor (inte så stora som under våren) nu i september. Hur kommer det och är denna situation farligt för att magnolian ev. fryser ihjäl när det blir kallt? Nu står plantan i Örebro, men flyttar snart till Spånga/Stockholm.

Tack för ditt svar.
Bästa hälsningar
Barbara

Odla Svarar: 

Alla magnolior blommar inte på bar kvist på våren, det gör främst stjärnmagnolian, M. stellata.

Att 'Susan' är sen med blomningen kan bero på att våren var kall och regnig och så är den ju nyköpt och står ju i kruka, så den har förmodligen varit kylbehandlad i plantskolan. Dessutom kanske du bytte till en ny kraftig jord, så den satte igång att växa och det är de nya grenarna som blommar nu.

Du bör ha den i ett skyddat uterum eller liknande över vintern så inte rötterna förfryser. Det bör vara några plusgrader under vintern, för växter i kruka är mycket känsligare mot kyla än om de står i jord. Man kan också bygga en isoleringslåda runt den, man fyller lådan med torra löv, frigolitchip e.d. isolerande material runt krukan och ställen lådan mot en varmt husvägg. Kan också övervintras i källare, garage, sommarstuga e.d. om de håller någon plusgrad under vinter. Vattnas mycket sparsamt under vintern, bara pyttelite under varma perioder, bara så att inte jorden blir snustorr.

Sylvia

Fel | Odla.nu

Fel

Felmeddelande

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/html/includes/common.inc:2773) i drupal_send_headers() (rad 1482 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Error: [] operator not supported for strings i SearchApiSolrService->indexItems() (rad 588 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/search_api_solr/includes/service.inc).
Webbplatsen stötte på ett oväntat fel. Var vänlig försök igen senare.