Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Magnolia, känslig för rotkonkurrens

Hej Sylvia.
Vi högg ner ca 100 tallar och granar från vår tomt förra sommaren. Vi har inte tagit bort rötterna eller stubbarna och har inte heller några planer på att göra det. Nu vill vill plantera Magnolior på ett ställ och jag har hört/läst att de är känsliga för rotkonkurrens. Min fråga till dig är om det också gäller döda rötter? Eller kan vi förutsatt att vi planterar i en tillräckligt stor grop hoppas att magnolian tar överhanden över de döda rötterna?

Tack
Louise

Odla Svarar: 

När det gäller granar och tallar så blir det inga rotskott. Men det blir annat otyg: de kvarlämnade stubbarna och rötterna murknar så småningom och svampar som den farliga honungsskivlingen tar hand om resterna. Och de kan då även "ta hand" om era nya magnolior, tyvärr... Så det vore viktigt att ta bort stubbar och rötter åtminstone där ni tänkt er de nya träden. Det bör vara ett rejält, rensat område runtom för att vara på den säkra sidan.

Sylvia