Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Magnolia Judy

Hej!
Jag har köpt en magnolia som heter Judy den är ca 1 m, nu undrar jag om jag ska sätta den i en stor plastkruka eller sätta ner den i jorden? Ska jag sätta den där det är lä t.ex. framför en häck och på sidan har jag en schersminbuske vad tycker du? Ska jag täcka den på vintern?

Funderar på att ha några marktäckande växter runt magnolian. Har du några tips på fina marktäckande växter?

Tacksam för svar!
Ha en bra dag!
Mvh Anette

Odla Svarar: 

Nu beror det ju på vad du bor någonstans, men 'Judy' ska enl. uppgift klara zon 2, ev. även 3 i skyddat läge. Så om du bor i södra delen av landet, bör du plantera den i rabatten, varmt och vindskyddat och skydda jorden med torra löv, granruskor etc. över den kallaste vintern, då den kanske inte hinner rota sig ordentligt. Du kan även täcka grenarna med vinterskyddsväv, men först sedan det börjar bli kallt.

Alternativt kan du ha den i en stor kruka i ett uterum e.d. som "håller nollan" över vintern och planterar först på våren. Då får du vattna ibland under vintern.

Då 'Judy' är rosablommande, passar det kanske med en matta med rosa Scilla e.d. att börja med på våren, eller kanske med en vitt sky med Galium odoratum, myskmadra (som dock blommar något senare).

Sylvia