Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Magnolia från kvist

Hej,
jag undrar om det är möjligt att odla, eller få ett Magnolia träd av en kvist, dvs. att man låter en kvist stå i ett glas med vatten så att den kan få rötter o sen plantera i kruka för att sedan ev. plantera ut den. Tror du det är möjligt?

Tack, Samuel

Odla Svarar: 

Jag har aldrig sett det lyckas i vatten. Men pröva gärna med halvförvedade sommarsticklingar: ta en stickling som har blivit förvedad nertill men är grön upptill. Den förvedade delen bör vara ca. 10-15 cm lång och den gröna ca. 5-10 cm. Ta bort bladen på den förvedade delen och stick i sand/torvblandning ute i skyddad, varm plats, håll fuktig och skugga mot solen. Går det så går det... rotningshormon skulle ev. öka möjligheterna.

Sylvia