Magnolia

Johanna Svennefjord

Hej! Har en fråga om min svägerskas magnolia. Jag sköter om trädgården då de inte bor här. Jag vet inte riktigt vad det är för sort men jag skulle tippa på att det är en slags praktmagnolia. Den är 2 år och tyvärr tog nog frosten den i år, den har inte blommat alls i år och blommade inte bra första året heller. (Bor på Gotland). Det kommer dock nya skott ifrån stammen så den är ju inte död tack o lov.

Ska jag göra något speciellt med den så den kommer sig som att gräva ned lite rododendronjord el vad gör man? Den ser lite ledsen ut. Samt så fick jag ta bort staget som har suttit sen den planterades för det kom inga grenar där den satt, vad ska jag ha för stag nu? För jag vågar inte riktigt låta den stå själv utan något.

Tack på förhand / Johanna

Odla Svarar: 

Hej! Det verkar ju som den lever i alla fall. Du kan gödsla den med rododendrongödsel och ge den ev. lite ny jord också. Se till att vattna vid behov.

Ta en ny, kraftigare stag som du placerar så att du inte träffar rötterna. Bind fast magnolian i stagen med s.k. träduppbindare (brett gummiband från plantskolan).

Med vänlig hälsning Sylvia