Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Madame Galen

Hej!
Jag har en "Madame Galen" som jag köpt in från Holland för 2,5 år sedan. Den är placerad invid husgrunden på en södersida, och tycks trivas alldeles utmärkt. Den är nu ca: 3 meter hög.

Min fråga är: Ska jag klippa den, eller låta den vara som den är. Jag har aldrig klippt den och den har inte heller blommat.

Ingvar

Odla Svarar: 

Campsis x tagliabuana 'Madame Galen' eller trumpetranka behagade tjura hos mig i flera år innan den började blomma. Jag klippte varje år ca 1/3 av den för att få fler rankor och så småningom började den också blomma. Så klipp den lite, ge den gödning på våren och vänta och se, någon gång ska den väl blomma!

Sylvia