Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Lyktbuske

Hej!
köpte på 70-talet en pavonia, sas det, i en blomsteraffär i Lund. En anspråkslös växt som tålde misskötsel och lite vatten, men ändock nästan alltid hade en eller ett par underliga röda blommor med lång svart(lila) ståndare i mitten. Blommorna var ovanliga, med många smala röd-(violetta) kronblad, 3-4 cm långa. Stammen vedartad, som jag klippte av emellanåt då jag ansåg den bli för hög, men det var inga problem för ny bröt ut under klippstället. Hade två raka vedartade ganska smala stammar, och bladen satt enstaka och var långsmala, c:a 15 cm långa och c:a 4 cm som bredast på mitten.

Denna mkt omtyckta pavonia dog 1994 pga av inget vatten alls under alltför lång period under den heta sommaren.......... Saknar den och har under 12 år sökt en ny, utan resultat. Vore mkt tacksam och få hjälp om var jag kan finna en ny, och om den verkligen kan ha varit en pavonia?

vänliga hälsningar
Birgitta

Odla Svarar: 

Det låter som en Pavonia multiflora, lyktbuske.

Kolla här: http://www.virtualherbarium.org/gl/982206b.jpg stämmer det?

Den har återigen dykt upp i större affärer typ Blomsterlandet, men den är inte så vanlig. Men ring och fråga runt om någon blomsterhandlare skulle vilja beställa den till dig, de kan ju det om de vill.

Sylvia