Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Lummigt insynsskydd

Lummigt insynsskyddVi har en stor gräsmatta framför huset som till våren kommer att "prydas" av en rund pool. Tomten har sol hela dagen och ett fritt (och ganska blåsigt) läge med en stor åker framför. Mellan tomten och åkern går en väg och jag funderar på om jag ska göra en spaljé och plantera klättrande växter på eller eventuellt göra en syrenberså.

Idéerna är många men kunskapen om vad som snabbast skulle ge ett fint och lite lummigt insynsskydd är inte så bra.

Efter att bilden togs är en ligusterhäck planterad som fortfarande består av små pinnar... staketet är bytt till gunnebostängsel.

Maria

Odla Svarar: 

Mitt förslag är att ni bygger någon slags terrass runt poolen och sedan förser de sidorna som vetter mot vägen med ordentliga ribb-spaljéer eller andra ganska höga insynsskydd. Då jag inte vet vilken zon du bor i, är växtvalet knepigare, men hur skulle det passa med en rad höga, rasslande bambu som ger lite strandkänsla?

Marken under bambun kan du täcka med kullerstenar, snäckskal och sand för att ytterligare öka strand-känslan!

Sylvia