Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Luktärtsfröer i ampel

Hej!
Jag har köpt luktärtsfröer som går att sätt i ampel det var 20 frön i en påse skall man sätta alla 20 fröerna i samma ampel. Kan jag sätta fröna i ampeln direkt och sedan toppa dom när dom kommer upp en bit. Jag tänkte plantera dom i mars och är dom då klara i slutet av maj början juni för att kunna sättas ut på verandan. Har aldrig provat att sätta luktärter men brukar sätta andra sorter inomhus och det brukar fungera bra.

Hälsningar
Anne-Marie Johansson

Odla Svarar: 

Det beror på om du har en stor ampel. Det ska vara ca. 5 cm mellan fröna och ampeln ska då gärna vara en vid nätampel eller liknande, 40-50 cm i diam. Det är dock inte säkert att alla 20 gror. Om du sår direkt i ampeln, får du se till att ha den sedan i ett svalt och mycket ljust ställe så de inte ränner iväg och blir taniga. Toppa dom kan du också göra.

Sylvia