Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Luktärter

Hej Sylvia!
Jag har försätt massor av olika luktärter. De växer bra och jag har planterat om dem i större krukor. Min tanke är att sätta ut dem och jag undrar när jag kan göra det utan att de fryser ihjäl. Jag bor utanför Norrtälje, vid kusten i skärgården.

Tacksam för ditt svar.
Med Vänlig Hälsning
Lena

Odla Svarar: 

Du får avhärda växterna sakta: ta ut dem och ställ i skuggan när det är rejält med plusgrader. Bara några timmar i början, sedan allt längre tid tills de vant sig att vara ute. Sedan kan du plantera, när det inte finns någon risk för nattfrost längre.

Det gäller ju att vänta ut de där järnnätterna som brukar inträffa i början på juni. Det är bra att ha plantskyddsfolie till hands i början ändå, ifall.

Sylvia