Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Lotus, Perenn

Hej Sylvia!
Ställer min fråga till dig för fjärde gången och hoppas på svar.

Jag köpte flera krypande blommor till en kulle med stenpartier. Bladen är silvergröna med ser ut som barr. Blommorna är orangefärgade. Mycket vacker växt. Försäljaren sa att dem var fleråriga. Våren därpå fanns inte en enda kvar. Det latinska namnet vet jag inte men Lotus stod det på lappen. Är de perenna eller gjorde jag något fel.

Tacksam för svar.
Med vänlig hälsning
Sonja Olausson

Odla Svarar: 

Jag antar att du inte har köpt den vilda käringstanden, Lotus corniculatus.

Se bild här: http://linnaeus.nrm.se/flora/di/faba/lotus/lotucor.html

Och här: http://runeberg.org/nordflor/pics/324.jpg
Den är en vildväxande perenn växt.

Det som vanligen säljs i plantskolorna är Lotus maculatus, gul duvnäbb. Den är en hängande, städsegrön ärtväxt med gulorange blommor och barrliknande blad. Den kommer från Teneriffa där den är perenn, men används bara som sommarblomma här i Sverige eftersom den inte tål våra vintrar!

Här ser du den i bild och här.

Sylvia