Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Löss på Körsbärsträd

Hej!
Jag undrar hur man gör med Körsbärsträd som är svårt angripet av löss. Det var samma sak förra året och då behandlade jag trädet med Pyrex i flera omgångar. I år är lössen tillbaka och jag försöker hålla efter och plocka angripna blad så gott det gå samt spraya med Pyrex. Finns det något annat mer effektivt som jag kan ta till? Det är ju svårt att komma åt de angripna bladen eftersom de "krullar" ihop sig.

Camilla

Odla Svarar: 

Tyvärr är de effektiva bekämpningsmedlen mot körsbärsbladlus numera endast för yrkesodlare, så vi andra får försöka plocka bort angripna blad så gott det går och spraya med t.ex. just Pyrex.

Men att spruta med en lite hårdare stråle från vattenslangen kan också få lössen att ramla ner och de orkar då inte klättra upp igen. Pröva upprepade gånger!

Sylvia