Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Lökar i kruka

Hej!
Köpte en massa lökar i höstas men fick inte ner alla i jorden. Om jag planterar i kruka nu, går de då att ha som inomhusväxter? Jag vet att jag kan plantera och ställa kallt och förvara till tidiga våren men det skulle vara kul om de blommade inne nu i vinter.

Mvh Anna

Odla Svarar: 

De flesta lökväxter vill ha lite "vinter" för att blomma bra. Så om du vill driva tidigare, plantera i krukor och ställ dem först i ett svalt utrymme, sådär 5 grader. När groddarna har kommit upp ordentligt, ta fram krukan för drivning i lite varmare utrymme som dessutom är riktigt ljust. Men det får inte vara så varmt som rumstemperatur, då ränner de snabbt i höjden och ger sällan några blommor. Lättast att driva är olika sorters smålökar: smånarcisser, snöiris, krokus, scilla e.d.

Sylvia