Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ljusgult hus

Hejsan
Har ett ljusgult hus i zon 1. Har en rabatt på husets framsida, öster, som är 4 meter lång. Jag skulle vilja ha förslag på växter som kan trivas där - gärna vintergröna eftersom det är vid ingången till huset (dock ej barrväxter) Växterna får gärna vara ca 1 meter höga.

Karin

Odla Svarar: 

Vintergröna som ej är barrväxter... vad är det för fel på barrisarna? Själv tycker jag det är vackert att blanda barrväxter med i rabatterna då de ger en vintervacker trädgård.

Men visst... du kan titta på olika klätterbenved med gulbrokiga blad (t.ex. Euonymus fortunei 'Blondie') eftersom huset är gult. Vidare kan du ta en lagerhägg, mahonia, järnek av olika gulbrokiga sorter och kanske en rododendron av de mindre sorterna, gärna med ljusgula blommor. För att bryta av kan du också ha en med mörkt purpurlila blommor. Blanda in en azalea i någon gulorange nyans (ej vintergrön) och kanta med olika sorters ljung, både vår- och höstljung. Plantera in massor med vårlökar mellan de vintergröna växterna och lämna plats för några höstblommande perenner också, gärna i ljusgula, mörklila och blålila nyanser.

Sylvia