Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ljusgult hus

Hejsan
Har ett ljusgult hus i zon 1. Har en rabatt på husets framsida, öster, som är 4 meter lång. Jag skulle vilja ha förslag på växter som kan trivas där - gärna vintergröna eftersom det är vid ingången till huset (dock ej barrväxter) Växterna får gärna vara ca 1 meter höga.

Karin

Odla svarar:

Vintergröna som ej är barrväxter... vad är det för fel på barrisarna? Själv tycker jag det är vackert att blanda barrväxter med i rabatterna då de ger en vintervacker trädgård.

Men visst... du kan titta på olika klätterbenved med gulbrokiga blad (t.ex. Euonymus fortunei 'Blondie') eftersom huset är gult. Vidare kan du ta en lagerhägg, mahonia, järnek av olika gulbrokiga sorter och kanske en rododendron av de mindre sorterna, gärna med ljusgula blommor. För att bryta av kan du också ha en med mörkt purpurlila blommor. Blanda in en azalea i någon gulorange nyans (ej vintergrön) och kanta med olika sorters ljung, både vår- och höstljung. Plantera in massor med vårlökar mellan de vintergröna växterna och lämna plats för några höstblommande perenner också, gärna i ljusgula, mörklila och blålila nyanser.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB