Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ljungväxter

Hej
Nu har jag suttit i timmar och letat efter postorderfirmor som säljer ljungväxter utan att komma rätt. Blev inspirerad av ett Gröna Rum -reportage för ett par år sedan om en kvinna i Vänersborg som hade otroligt många fina sorter. Vet att det ska finnas plantskolor i Skottland- och förmodligen övriga England- som har breda sortiment.. Känner Ni till några seriösa och fungerande plantskolor som säljer till Sverige så länka gärna ut några tips på Er sida.

Hälsar Birgitta i Torestorp

Odla svarar:

Kvinnan som programmet handlare om är Brita Johansson i Vargön. Hon har skrivit en bok om sin trädgård: Vår vintergröna trädgård. Läs gärna min recension http://www.odla.nu/arkiv/rec/rec_29.shtml och så boken, förstås. Ska finnas på biblioteket.

Tyvärr har vi ingen plantskola i Sverige som är specialiserad på just ljung. Vissa plantskolor har en sortiment på kanske 10-15 olika sorter. Kolla t.ex. hos Zetas i Stockholm och Lindhults Plantskola i Långås utanför Varberg (http://www.tradgardsamatorerna.nu/ta/ta2-03/artikel.html)

Vill du ta en tripp över till Danmark, där finns däremot några bra, bl.a. Planteoasen i Ballerup och Plantekasse utanför Köpenhamn mfl. Det Danske Haveselskab kan säkert nämna fler om man majlar och frågar dom: http://www.haveselskabet.dk/

Men det finns flera medlemmar hos Sällskapet Trädgårdsamatörerna som har små hemmaodlingar och säljer ljung. Tror man skulle kunna höra med deras frågespalt (Forumet) om någon vet närmare: http://www.tradgardsamatorerna.nu

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB