Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Litet härdigt prydnadsträd

Hej,
bor i zon 4-5.Har ett litet land med bl.a. en sockertoppsgran, två klottujor, en buddleja, några mindre perenner. Vi har även en liten vattenfontän där. Men de små prydnadsträden har inte överlevt mer än något år. Kommer inte ihåg namnen men det har blivit rosa blommor tidig vår. Finns det någon sort, som är lättskött och vacker gärna med rosa blommor?

Tacksam för svar.
Christina.

Odla Svarar: 

Hur skulle en blodhägg (Prunus padus 'Colorata') passa? Den är i alla fall härdig till zon 6, den blir ca. 5 m hög men kan klippas om den börjar dra i höjden.

Vill du ha en ännu rosare träd så kanske en purpurapel, Malus 'Hopa'. Den är härdig till zon 5 och blir helt översållad med purpurrosa blommor på våren. 3-4 m hög.

Om det ska vara ännu mindre träd så finns det ju syrener som är uppstammade, alltså trädformade. Välj då en rosa sort, det finns flera.

Hoppas detta kan hjälpa?

Sylvia