Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Lite lik fjädervallmon

Hej!
Jag har en vallmo i min trädgård, som jag ej kan hitta namnet på. Den är rosa med flikiga kronblad, lite lik fjädervallmon. Den återkommer år efter år och frösår sig lätt.

Vore tacksam för svar.
Hälsningar
Astrid Forslund

Odla Svarar: 

Det är så med vallmon att de korsar sig hej vilt, så det är för det mesta omöjligt att hitta namn på sådana som frösår sig lätt. Om den återkommer likadan år efter år, så du kanske bara har kvar just sådana vallmon så att de inte kan korsa sig med någon annan längre? Då är chansen större att det blir likadan avkomma som modern. Du kan ju döpa den till 'Astrid' om den är en egen frösådd vallmo! :-) Om du har en bild så kan jag kika på det, men misstänker att det inte går att fastställa något namn.

Sylvia