Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Lindar och lönnar

Hej!
Jag planterade ett antal lindar och lönnar förra våren; de var ganska stora (ca 3/4 m höga). Under förra sommaren när det var mycket hett vattnade jag dem med tankbil så jag tror inte de torkade ut.

Nu i vår ser jag att en lönn och två lindar ej skjutit skott (de övriga har dock redan fått fina skott). De verkar dock ej ha torkat ut, eftersom grenarna är mjuka, men inga knoppar som sagt (har tittat noga).

Kan de ha dött? Eller kan de "hoppa över" ett år om det får för litet vatten? Vad jag undrar är huruvida de kan leva en sommar/ett år utan knoppar för att sedan komma igen nästa år, eller är loppet "kört"?

Vänligen Richard Blom, Dalby

Odla Svarar: 

Jag antar att du har garanti på dom? I så fall kontakta plantskolan där du köpte dom nu för ev. ersättning.

De ska inte "hoppa över" något år men om det är olika sorter så kanske är det sena sorter. Du kan lugnt vänta någon vecka till och se om det händer något, men som sagt, kontakta först plantskolan!

Sylvia