Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Limeträd

Hej,
jag har nu ett 2 år gammalt lime träd. Förra året så växte det inte så bra, fick då höra att blommorna kanske inte hade blivit pollinerade. Trädet klarade vintern väldigt bra, har nu kommit väldigt många knoppar och blommor! Jag tog då en väldigt liten och mjuk pensel och försökte pollinera blommorna för hand! Vissa knoppar har börjat växa och blivit större!

Jag ställer ut trädet på morgonen på ett varmt men vindstilla ställe, vattnar trädet varje dag, beroende på hur torr jorden är och hur varmt det är! Tänkte mest höra ifall jag har gjort något fel! Något jag ska ändra på!

Sen så har jag inte planterat om trädet och jag befarar att krukan är för liten! Går det att plantera om trädet nu så sent på säsongen?

tack på förhand / Daniel!

Odla Svarar: 

Du kan försöka ge det en ny kruka så här: ta en rejält större kruka, bottna med leca och häll i (citrus)jord. Ta växten med kruka och allt, gör hål med hjälp av gamla krukan i mitten på den nya krukans jord. Ta nu försiktigt ut den från den gamla krukan och placera den i hålet du gjorde, täta med jord runtom. Upptill ska den vara i samma nivå som förut, dvs. begrav inte rötterna djupare. Vattna!

Om det är varma nätter hos dig så behöver du nog inte ta in den över natten heller, den klarar sig ute i skyddad plats efter en avhärdningsperiod på några dagar till en vecka.

Sylvia