Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lilja

Kapamaryllis, Amaryllis belladonnaHej!
Upptäckte idag att en av mina tre liljor börjar blomma igen! Dom står i en papperspåse i ett helmörkt förråd som är relativt varmt eftersom varmvattenberedaren står där. Dom skjuter i höjden alla tre och har många bebisar. Har nu planterat alla i krukor. Vågar inte klippa ner dom igen. Skickar med tre bilder, 2 som visar hur den ene ser ut på sommaren och en där stängeln växer och växer och där knoppen kommit upp en bit. Alldeles ljusa är alla tre. Ser väldigt konstigt ut. Vad ska jag göra? Låta den blomma färdigt innan jag klipper ner den igen? Och hur ska jag förvara alla tre över vintern utan att dom "växer" på höjden igen?

Kommer inte ihåg namnet på liljorna, vet du? Doftar väldigt gott.

Måste man ta upp dom över vintern? Har dom i krukor på balkongen på sommaren men tänkte gräva ner dom i rabatten i vår, klarar dom det?

Snälla hjälp mig med all information om dessa liljor som har en otroligt stor knöl med väldigt många rötter och får jättelånga "blad". Får jag bara namnet kan jag ju kolla själv på nätet.

Tacksam för svar.
Mvh
Marja

Odla svarar:

Du får helt enkelt ta in dem och låta dem blomma och sedan sköter du dem som en amaryllis. De är förresten inte liljor, de är kapamaryllisar, Amaryllis belladonna, så de blommar i "rätt tid" nu, som de skulle gjort hemma i Sydafrika! Tyvärr klarar de inte vintern hos oss, så du får fortsätta att odla dem i kruka, men de kan vara ute under sommaren.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB