Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Liknar sockerkristaller

Hej!
Jag har en krukväxt, som jag inte vet vad den heter, smala stjälkar, avlånga ljust gröna blad med mörkare nerver. Ca ½ meter hög, mörklila på undersidan av bladen. Växten har fått fullt av något som liknar sockerkristaller. Något klibbigt. Vad är det och sprider det sig till andra blommor?

Mvh Marie

Odla Svarar: 

Tyvärr är det svårt att svara på frågan utan att veta dels vilken växt det gäller, dels utan att ha sett "patienten".

Men om det inte är några djur på den (kolla med lupp!) så kan det vara ett stressymptom på grund av för torr luft och ljusbrist eller rentav en naturlig reaktion på detta, beroende på va det är för växt. T.ex. några ficus-arter reagerar så.

Pröva att ta ut den till badkaret och duscha med ljummet vatten runtom (täck jorden med en plastpåse först) och placera den sedan så ljust det går och kanske svalare om den står för varmt. Duscha med en blomspruta då och då. Kolla vad som händer, blir den bra?

Sylvia