Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ligusterhäck i Stockholmstrakten

Hej,
Upptäckte att det stod odlingzon 1-2 på Ligusterplantorna hos Ulriksdals trädgård. Klarar de inte Stockholms klimatet? Om inte undrar man varför de säljes här. Om det inte är tillrådligt - finns det något vintergrönt häckalternativ? Om man önskar en tät häck - vilket avstånd ska man ha mellan plantorna?

Mvh
Bertil

Odla Svarar: 

Det finns en E-planta-liguster som heter 'Liga' och ska klara zon 3. Men de vintergröna är något känsligare än de lövfällande, så man har märkt plantan för säkerhets skull, ifall den är en sort som är extra känslig. Så om du tänker köpa sådana, be om en garanti på att de klarar Stockholm, eller så köp 'Liga'.

Sylvia