Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ligusterhäck

Hej!
Vi har en trädgård med Ligusterhäck. Vi har 3 st terrasser på sidan och har bestämt oss för att göra en uteplats och kommer således att gräva och höja terrass 2.

Vi har liguster på sidan och när vi lyfter upp terrassen måste vi lägga på ca 1 m jord vilket då kommer att täcka ligustern som är 2 m hög. Klarar ligustern detta eller kommer den att dö eller kan den klara sig? Har du något förslag på hur jag annars kan göra för att behålla ligustern?

Vänliga hälsningar
Ruth

Odla Svarar: 

Den klarar inte av att ni fyller på 1 m jord! Men ni kan klippa ner ligustern till ca. 20 cm, gräva upp den och fylla på jord. Sedan planterar ni om ligustern på den högre nivån. Ni kan göra det nu i höst.

Sylvia