Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ligusterflytt

Hej!
Vi har en 2m hög ligusterhäck som står nära tomtgränsen mot en granne. Vi skulle vilja flytta den en halvmeter in på vår tomt. Dels för att underlätta klippning och för att grannen ska slippa få så mycket utväxt in på sin tomt. Jag vet att du i tidigare fråga sagt att det inte är lämpligt att flytta en äldre häck. Är just liguster känslig? Det går ju att flytta andra gamla buskar utan problem.

Sirpa

Odla Svarar: 

Det beror ju på hur gammal häcken är. En riktig åldring är det ingen större idé att flytta, buskar blir ju gamla liksom vi människor. Men är den inte så gammal så kan det ju lyckas bra att flytta på den.

Liguster är inte känsligare än de flesta andra häckväxter. Klipp ner den ordentlig inför flytten och gör i ordning den nya platsen först. Se sedan till att vattna så den inte torkar.

Sylvia